Welk theorie-examen past bij jou?

Theorie-examen

De meeste mensen doen het gewone theorie-examen in de examenzaal op een touchscreen, een beeldscherm waarop je met je vingers het juiste antwoord aantikt of sleept. Voor dit theorie-examen heb je 30 minuten de tijd

Theorie-examen met extra tijd in het Nederlands of Engels

Soms heb je meer tijd nodig om een examen te maken. Bijvoorbeeld door dyslexie of een andere aandoening. 

Je kunt een theorie-examen met extra tijd aanvragen. Je krijgt dan 15 minuten extra tijd. Dit geldt alleen voor het onderdeel verkeersregels en verkeersinzicht en niet voor het onderdeel gevaarherkenning. 

Je doet het theorie-examen in de examenzaal en je kunt ervoor kiezen om de vragen voor te laten lezen door een computerstem. Je gebruikt dan de oordopjes. Heb je een dyslexieverklaring, dan kun je binnen 14 dagen na de examendatum de toeslag terugvragen via onderstaand formulier.

Theorie-examen met een tolk

Wil je examen doen in een andere taal dan het Nederlands? Dat kan. Via TolkenNet regel je dan zelf een officiële tolk. We raden je aan dit op tijd te doen. Zo weet je zeker dat er een tolk beschikbaar is tijdens je examen.

Dit examen kun je doen vanaf 1 november en is nu al te reserveren via Mijn CBR. Wil je voor 1 november een theorie-examen met tolk doen dan reserveer je een individueel begeleid examen.

Heb je een doventolk nodig? Dan kun je de tolk zelf regelen. De tolk komt niet van Tolkennet en mag een familielid zijn. Je reserveert in dat geval een individueel begeleid examen.

Individueel begeleid examen

Heb je faalangst, autisme of een andere aandoening?

Je kunt ook theorie-examen doen waarbij je alleen in een ruimte zit, samen met een medewerker van het CBR. De vragen worden voorgelezen door een computerstem of door de medewerker.